Velkommen

Jeg har forsket hele mitt liv, fra bien i hagen som barn til forsker av husdyr i dag. Det ble kanskje litt mer profesjonelt på vei. Men når jeg jobbet flere år i akademiet merket jeg at forskning ofte blir ikke oversett til forbrukerne, og forkningsresultatene blir ikke benyttet i praksis. For å forbedre kommunikasjon mellom akademiet og forbrukerne, ville jeg starte en blogg, som presenterer forskning om geit. Hvorfor geit? De er inspirerende, smarte og morsomme. I tillegg, det er flere som har geit i Norge, noen har flere generasjons erfaring om melkegeit i bak, men noen startet nå med masse spørsmål. Og ikke minst, når det gjelder husdyrproduksjon, folk har mer fokus om svin, ku eller fjørfe og geitene står i side. Jeg synes både folk med geiter og dyra selv fortjener mer oppmerksomhet 🙂

Denne bloggen skal handle om forskning om geiter. Fra hele verden. Jeg må innrømme, at jeg er mest interessert i atferd, velferd og effekt av miljøfaktorer på disse, så postene blir preget av det, men jeg skal invitere andre eksperter og skrive om avl, ernæring også. Det blir oppdatering for dere om vårt prosjekt «Husdyrmiljø i norsk geitehold»!

Denne bloggen skal ikke svare på alle spørsmål i verden. Ikke heller alt om geit. Det er mye vi ikke vet om, og ikke minst, forskning gir ikke en svart-hvit svar generelt.

All innhold presentert her er min egen mening, arbeidsgiver har ikke ansvar.

Judit Vas

Forsker på Norges Miljø og Biovitenskapelige Universitetet

Jeg har spisskometanse i dyreatferd, og stor engasjement i geiter 🙂

Kontakt meg: judit.vas@nmbu.no


Vil du skrive om noe?


%d bloggere liker dette: